Ontdek en leer de magie van een krimppot!

Een krimppot? wat is dat?

Om te beginnen gebruiken we enkel handgereedschappen volgens de “oude” manier. We beginnen met een vers stammetje die we mooi op maat zagen.

Dan boren we een gat in de lengte van het stammetje en halen we het overtollige hout weg met een speciale beitel. Mooi afwerken doen we met een houtsnijmes. Hierin komt een schijfje van droog hout dat we bijna op maat maken naar de natuurlijke vorm van het hout.

Omdat het stammetje nog vers was begint het te drogen en te krimpen zodat uiteindelijk het schijfje vast krimpt in de gleuf.

Zo krijg je een potje dat mooi afgesloten is onderaan en die vast zit enkel door het krimpen van het hout. Als afwerking kan je de pot schilderen of creatief gebruik maken van de schors of de kleuren van het hout. Als laatste komt het dekseltje perfect op maat dat heel mooi aansluit en net een beetje klemt als je het dicht doet.

Een potje van hout, handgemaakt met veel liefde en een beetje magie.

Het klinkt waarschijnlijk wel iets makkelijker dan het eigenlijk is. Bij elke stap gaan we dieper in op het gereedschap, de techniek en mogelijke fouten of moeilijkheden. Iedereen gaat naar huis met minstens 1 afgewerkt potje!

Hoe doe ik mee?

We zorgen voor koffie, thee en iets lekkers. Ook de lunch word verzorgd, vers belegde broodjes. Op de lokatie kunt u gebruik maken van een toilet.

Alle gereedschappen en materialen worden voorzien, wie wil kan natuurlijk zijn eigen houtsnijmes en/of haalmes meebrengen. Zorg wel dat je eigen gereedschap scherp is, we hebben geen tijd om de messen te slijpen.

Kosten: €94,95 p.p.

Voor wie? Vanaf 16 jaar, met of zonder ervaring, iedereen leert bij!
Max. 12 deelnemers.

Waar en wanneer?  Zondag 13 juni, Oudevest 9 te Steenbergen NB (in het scouting gebouw)

Als het erg goed weer is bestaat de kans dat we lekker naar buiten gaan en daar de cursus geven!

 

Aanmelden